Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 46

Pagina's
Sorteer op:
De voordelen van een medicatieschema

De voordelen van een medicatieschema

Een medicatieschema is een belangrijk hulpmiddel voor patiënten om hun medicatie te beheren. Je apotheker heeft een essentiële rol: je krijgt hulp met de organisatie van je medicatie en ontvangt een optimale dosering waardoor bijwerkingen tot een minimum worden beperkt. In dit artikel lichten we de voordelen en het belang van medicatieplanning toe.

Wat is schimmelnagel?

Wat is schimmelnagel?

Schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd, is een frequente schimmelinfectie van de teen- of vingernagels, gemakkelijk te herkennen aan een witte, bruine of gele verkleuring van één of meer nagels. 

Allergieën

Allergieën

Veel personen hebben last van de seizoensgebonden symptomen van allergische rhinitis, beter bekend als hooikoorts. Deze allergie voor stuifmeel wordt seizoensgebonden genoemd, omdat ze vooral van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer optreedt.

Veilig op vakantie

Veilig op vakantie

Een geslaagde vakantie naar exotische bestemmingen ver van de Europese grenzen is een vakantie met een efficiënte preventie en raadgevingen van een gespecialiseerde arts.

Alcohol: wat zijn de gevolgen en hoe drink je veilig?

Alcohol: wat zijn de gevolgen en hoe drink je veilig?

Alcohol is een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld, en meteen ook een van de meest besproken dranken. Voor sommigen is het een waar genot, voor anderen een vies goedje. Maar 1 ding is zeker: alcohol dient met mate te worden geconsumeerd, want anders kan je lichamelijk en mentaal schadelijke gevolgen ervaren. In dit artikel belichten we de potentiële effecten van (overmatig) alcoholgebruik en hoe je veilig kan drinken.

Alles wat je moet weten over eetstoornissen

Alles wat je moet weten over eetstoornissen

Een eetstoornis betekent dat je obsessief met eten en de impact van eten op je lichaam omgaat. Heel vaak gaat een eetprobleem gepaard met een verstoord lichaamsbeeld (body dysmorphia). Het gaat echter over meer dan eten: een eetstoornis stamt vaak uit diepergaande problemen. 

Peesontsteking: wat kan je doen

Peesontsteking: wat kan je doen

Een peesontsteking of tendinitis is een pijnlijke blessure die vaak voorkomt. De oorzaak is een overbelasting, bijvoorbeeld door intensief sporten of een verkeerde lichaamshouding. Gelukkig zijn er ook manieren om een peesontsteking te voorkomen. Lees hier wat je het best kan doen bij een peesontsteking.

De 5 voordelen van masturbatie

De 5 voordelen van masturbatie

Masturbatie: jezelf seksueel bevredigen. Zowel mannen als vrouwen doen het, en iedereen heeft er wel een mening over. Maar wist je dat masturberen niet alleen doodnormaal, maar ook nog eens gezond is? In dit artikel belichten we de gezondheidsvoordelen van jezelf seksueel te stimuleren.

Haaruitval

Haaruitval

Het is heel natuurlijk om tot 100 haren per dag te verliezen. Zijn het er méér? Hoog tijd om in te grijpen en het tij snel te keren! 

Magnesium

Magnesium

Moe, stress, krampen, hartkloppingen, misschien heeft u wel een te kort aan magnesium? Welke zijn de kenmerken van een tekort aan magnesium?

Pollenallergie doorheen het jaar

Pollenallergie doorheen het jaar

Pollenallergie is een veel voorkomende allergische reactie die wordt veroorzaakt door het inademen van stuifmeel van bloeiende planten. Deze allergie kan het hele jaar door voorkomen, maar de symptomen kunnen verergeren tijdens bepaalde maanden. Dit is volledig afhankelijk van welke planten er in bloei staan. In dit artikel zullen we de verschillende maanden overlopen en welke planten er dan bloeien die verantwoordelijk kunnen zijn voor pollenallergie.

Pagina's